INTERVIU CRACIUN VIOREL INAINTE DE STARTUL CAMPIONATULUI

Viorel Crăciun: “Promovarea în Divizia A este o provocare pentru Slobozia Mare”

14 august 2013
În ajunul demarării noii ediții a Campionatului Moldovei în eșalonul secund, corespondentul site-ului Divizia-A.md a discutat cu antrenorul principal al debutantei competiției, Slobozia Mare, Viorel Craciun.Tehnicianul a relatat despre situația la zi a clubului, despre politica selecției jucătorilor, despre așteptările de la noul sezon și nu în ultimul rînd despre emoțiile provocate de promovarea la un nivel mai superior al grupării din localitatea Slobozia Mare.

– Promovarea în Divizia A este în primul rînd o provocare pentru clubul nostru. Pentru mine ca antrenor, pentru băieții din lot, care au jucat ani la rînd fotbal și au în sfîrșit posibilitatea să evolueze la un nivel mai superior, pentru localitatea noastră în general. Abia așteptăm să vedem pe stadionul nostru sătesc echipe cu nume și istorie ca Nistru, cu o școală modernă ca a celor de la Buiucani. Avem emoții cu carul, este un pas înainte pentru clubul nostru.  Ne dăm bine seama că sîntem încă departe de nivelul pe care ni l-am dori. Asta au demonstrat-o și meciurile de verificare disputate în cadrul procesului de pregătire către noul sezon. Am fost surclasați de Saxan cu 5:0, o echipă cu mai multă experiență în Divizia A și am pierdut și cel de-al doilea amical cu Sfîntul Gheorghe, scor 3:1. Am văzut care ne sînt neajunsurile și la ce trebuie să atragem atenție. Moral sînt pregătit pentru această competiție, pentru că acum doi ani, cînd Speranța a promovat în Divizia Națională, am fost eu în fruntea echipei. Cunosc nivelul competiției, cunosc greutățile și îmi dau bine seama că nu ne așteaptă o viață ușoară. Sperăm să avem o prestație cît mai reușită. Nu ne-am dori să repetăm soarta grupării Maiak Chirsova, care după primul tur nu a reușit să adune nici un punct.

– Ați întărit componența în ajunul startului campionatului?

– Noi ne axăm pe jucătorii locali, crescuți de noi și avem încredere în colectivul nostru și în forțele noastre. Nu vreau să aduc fotbaliști străini în lot, pentru că îmi complic singur viața. Voi juca cu băieții care au reușit această promovare și cărora le aparține succesul.

– Care este situația financiară a clubului?

– Echipa este ajutată financiar de consiliul raional. Ne mai susțin financiar și alte persoane pentru care fotbalul în localitatea noastră contează. Fotbalul în Divizia A este mai mult la nivel de amatori, dar ne putem permite să le achităm jucătorilor salarii sau prime. Nu sînt sume mari, dar sînt destule pentru a-i stimula. Stăm foarte bine la capitolul infrastructură. Stadionul din Slobozia Mare este dotat cu de toate.

– Ce sarcini ați anunțat lotului pentru sezonul de debut?

– Vă dați seama că este complicat pentru o echipă care promovează într-un eșalon mai înalt să-și estimeze adecvat forțele. Vom vedea pe parcurs de ce sîntem în stare. Dacă merităm să rămînem în Divizia A – vom rămîne, dacă nu – vom reveni de unde am plecat. Va fi un pic dificilă trecerea la gazonul cu acoperire artificială, pe care evoluează mulți dintre adversarii noștri. Noi sîntem obișnuiți cu gazonul natural. Acesta este unul dintre nulte alte impedimente pe care le vom afla pe parcurs.

SURSA: http://divizia-a.md/md/news.php?id=695

 

Advertisements
By Fotbal Club Slobozia Mare

Comentează....

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s